Szolgáltatásaink

Ózonos fertőtlenítés


Az ózon a leghatékonyabb szagtalanító.Az ózon már alacsony koncentrációban rövid idő alatt megtisztítja a helyiség levegőjét, és megszünteti a kellemetlen szagokat. A legjellemzőbb problémák ahol az ózon kiválóan alkalmazható:

  • Dohos szag megszűntetése (30-50perc)
  • Füst,illetve dohányszag megszűntetése (30-50perc)
  • Sütőolaj szag megszűntetése ( 30-50perc)
  • Festék,és egyéb oldószerek megszűntetése ( 30-50perc)
  • Szemétszag megszűntetése (30-50perc)

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenitőszer, mint a klór. További előnye,hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.


Hol használható?

  • Éttermi és nagyüzemi konyhák:

                 A higénia az egyik legfontosabb, megkérdőjelezhetetlen követelménye azon területeknek, ahol ételeinket készítjük, illetve ahol élelmiszert raktároznak, dolgoznak fel és állítanak elő. Ilyen az éttermek, nagyüzemi konyhák, cukrászatok, pékségek ahol egyszerre sok embernek készítenek ételt, rengeteg az alapanyag, sok embert foglalkoztatnak, több berendezést üzemeltetnek. Ezek a kockázati tényezők megsokszorozzák a kórokozók, fertőzések előfordulásának lehetőségét, ezért kiemelkedően fontos ezen területek rendszeres fertőtlenítése, csírátlanítása.

Az ózon alkalmazása az élelmiszereken TELJESEN BIZTONSÁGOS. Az eljárás garantálja, hogy fertőtleníti és szagtalanítja a felületeket és a levegőt de az élelmiszerekkel érintkezve sem okoz semmilyen állag, vagy íz vátozást azokban.

Az ózonos fertőtlenítés az élelmiszeriparban régóta használt és bevált fertőtlenítő és csírátlanító eljárás.

  • Gépjárművek utasterében

Az ózonos eljárás nem csak elfedi, hanem véglegesen megszünteti a kellemetlen szagot az utastérben, a kárpitokban, szőnyegekben és a SZELLŐZŐ RENDSZERBEN. Az illatosítók nem tüntetik el, csak elfedik a kellemetlen szagokat, így azok az illatosító hatásának elmúlásával visszatérnek. Az illatosítók hatása is tartósabb és kellemesebb, ha nem keveredik más nem kívánt szagokkal.

Allergiával élőknek különösen ajánlott az ózonos klíma-fertőtlenítés,mert az ózon számottevően csökkenti az autó szellőző rendszerében megtelepedett pollenek és gombák allergiát kiváltó hatását. A légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél ezek fokozhatják a már meglévő betegségeknek tüneteit,de akár újabb betegségeket is okozhatnak.

Különösen az asztmások vannak veszélyben.

  • Lakásokban

A lakásokban található allergének közül a legtöbben a házi porra érzékenyek. A házi por egyik allergizáló összetevője a poratkák ürülékében található fehérjére,de emellett a levegőben szálló pollenek is allergiát okozhatnak. Az ózonos légtisztítás hatékonyabb, mint a légszűrő berendezések. A legtöbb légtisztító berendezés különféle szűrőkett ( papír,szivacs) használ a levegő szűrésére. A szűrő rövid idő alatt telítődik,és ezután jelentősen lecsökken a hatékonysága is. Az ózonos légtisztítással az ózon lebontja, és semlegesíti az allergéneket a levegőben, valamint jelentősen lecsökkenti  a poratkák számát a szőnyegekben, kárpitokban, függönyökben.

  • Tűzkár utáni ózonos füstszagmentesítés

Már kisebb tűzkárok esetén is a füstszag vagy égett szag súlyosan beszennyezheti a lakás vagy más épület tűzkárral nem érintkezett részeit, berendezéseit. Nem csak a textíliák szennyeződnek füstszaggal, hanem a falak, különösen a tapéták is erősen magukba szívják ezt a kellemetlen szagot. Ózonos kezeléssel rövid idő alatt és hatékonyan eltávolítható a füstszag illetve az égett szag.  Minnél elöbb megkezdődik a helyiségek füst szagmentesítése, annál rövidebb idő alatt oldaható meg a probléma.